Wednesday, October 31, 2007

Taliban executeren burgers in Deh Rawod in Uruzgan

Er zijn steeds meer berichten dat de Taliban burgers pakken in Uruzgan. De ISAF-troepen en het Afghaanse leger zijn te zwak om ze te beschermen. Ze zijn simpelweg met te weinig soldaten en verloren terrein bij Deh Rawod. Daar betalen de burgers nu de prijs.
Taliban doden burgers in Deh Rawod in Uruzgan

Monday, October 22, 2007

Onderzoek naar groot aantal burgerdoden in Deh Rawod

Tijdens een luchtaanval op Taliban-strijders bij Deh Rawod in de provincie Uruzgan zijn in september ongeveer 65 slachtoffers gevallen, waarvan de helft vrouwen en kinderen.
Onderzoek burgerdoden Deh Rawod

Saturday, October 20, 2007

Kind komt om door afgeketste kogel in Zuid-Afghanistan

De ISAF-veiligheidsmacht onderzoekt een incident waarbij vrijdag een kind werd gedood door een afgeketste kogel bij Lashkar Gah in Zuid-Afghanistan. De kogel werd waarschijnlijk afgevuurd door een ISAF-patrouille.
Afgeketste kogel doodt kind

Monday, October 15, 2007

Zelfmoordaanvaller veroorzaakt familiedrama

Een moeder die haar zoon tegen wilde houden om een zelfmoordaanval uit te voeren heeft daardoor de explosieven tot ontploffing gebracht in het huis van de familie. Hierbij zijn de zoon, de moeder en drie kinderen om het leven gekomen.
Familiedrama door zelfmoordaanvaller

Drie burgers gedood in de oostelijke provincie Wardak

Een hoge Afghaanse politiefunctionaris heeft gezegd dat zondag bij een luchtaanval van de ISAF-veiligheidsmacht in de provincie Wardak drie burgers het leven hebben verloren. Zeven burgers raakten gewond. Ongeveer 20 ISAF-militairen zouden gewond zijn geraakt.

Sunday, October 7, 2007

Demonstratie na dood van burgers in Kunar

Bij twee verschillende incidenten in de provincies Kunar en Paktika in het oosten van Afghanistan zijn zaterdagochtend drie burgers door de ISAF doodgeschoten. In Kunar gingen woedende mensen de straat op om te protesteren.
Burgers gedood in Kunar en Paktika

Friday, October 5, 2007

Vrouw en kind gedood bij aanval van de coalitie

Een vrouw en een kind zijn onder de doden van een aanval van de door de VS-geleide coalitie tegen een schuilplaats van de Taliban. Het gebeurde in het district Waza Khwa in de provincie Paktika. Dit meldt de BBC.
Vrouw en kind gedood