Monday, November 19, 2007

Vrouwen en kinderen gedood bij aanval van de coalitie

De Afghaanse commandant van de provincie Helmand, Hussain Andiwal, heeft bevestigd dat er donderdag enkele burgerslachtoffers waren gevallen, waaronder vrouwen en kinderen, bij een aanval van de coalitie in het district Garmser . Maar het was niet duidelijk hoeveel. Burgerdoden bij aanval coalitie

Taliban woordvoerder Yousuf Ahmadi meldde een grote hoeveelheden slachtoffers onder burgers bij gevechten op donderdag in de provincie Helmand. De VS beweert dat daar 23 rebellen werden gedood.

“De commandant van de provincie Helmand, Hussain Andiwal, bevestigde dat er enkele burgerslachtoffers waren gevallen, waaronder vrouwen en kinderen, maar het was niet duidelijk hoeveel,” aldus het persbureau AFP.

Bij aanvallen van de internationale coalitie en de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht vallen veelvuldig slachtoffers onder de burgers, ondanks dat deze legermachten hebben toegezegd voorzichtig te zijn.

Over het hoge aantal burgerdoden dat valt heerst grote beroering bij mensenrechtenorganisaties en de Afghaanse president Hamid Karzai, die de buitenlandse troepen er verschillende keren van heeft beschuldigd dat ze Afghaanse levens als “waardeloos” beschouwen.

Een delegatie uit het gebied zou zondag een ontmoeting hebben met de autoriteiten van de provincie om informatie te verstrekken over de situatie.


Zie ook
Militairen van de internationale troepenmacht in Afghanistan hebben in Garmser in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan zeker 23 Taliban gedood. Dat heeft een woordvoerder van de door de Verenigde Staten geleide coalitiemacht zaterdag gezegd. Tientallen Taliban gedood in Garmser