Thursday, March 15, 2012

21 burgers gedood door bermbommen in Uruzgan en Helmand

De explosie van een bermbom in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan heeft donderdag aan 4 vrouwen en 9 kinderen het leven gekost. In de provincie Helmand kwamen woensdag 8 burgers om door een bermbom.

De slachtoffers in Uruzgan zaten in een minibus die in het gebied Siajoi in het district Deh Rawod op een bermbom reed, zo vertelde de politie aan het Chinese persbureau Xinhua.

BBC-correspondent Bilal Sarwari meldt op Twitter dat de woordvoerder van de politiechef van Uruzgan heeft gezegd dat bij de aanslag 13 leden van 1 familie zijn gedood, waarvan 9 kinderen onder de 12 jaar oud.

"Spokesman for Uruzgan police chief: Road Side bomb killed 13 members of 1 family. 9 of them children under age of 12."

Farid Ayel, de politiewoordvoerder van de provincie, maakte eerder op de dag melding van 6 doden en zei dat de slachtoffers allemaal leden van een familie waren. De bestuurder van het voertuig raakte gewond, zo meldt het persagentschap Khaama.

TOLO News bericht dat bij de aanslag in Uruzgan tien doden vielen. Dat vertelde Sayed Marouf Hamdard, de woordvoerder van de provincie, aan TOLO News.

Informatie over dit soort incidenten kan in de eerste uren na een aanslag in Afghanistan nog wel eens tegenstrijdig zijn, en het aantal slachtoffers kan oplopen doordat gewonden aan hun verwondingen bezwijken.

De explosie van een bermbom in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan heeft woensdag aan zeker 8 burgers het leven gekost.

Plaatselijke functionarissen schrijven beide aanvallen toe aan de Taliban.

Opstandelingen gebruiken vaak geïmproviseerde explosieven, zoals bermbommen, om Afghaanse en NAVO-strijdkrachten aan te vallen. Maar de meeste slachtoffers die ze daarbij maken zijn volgens TOLO News burgers.

“Insurgents often use roadside bombs to target Afghan and Nato troops, but most of the victims are civilians.”