Friday, May 2, 2008

Acht burgers gedood door dubbele landmijnexplosie bij Spin Boldak

Bij de ontploffing van twee landmijnen in de buurt van Spin Boldak in de provincie Kandahar zijn woensdag 8 burgers omgekomen waaronder drie kinderen.

De eerste ontploffing vond plaats toen een auto waarin de mensen zaten over een mijn reed. Door de ontploffing vonden drie mensen de dood.

De tweede mijn kwam tot ontploffing nadat de overgebleven mensen in de auto uitstapten om de lichamen van de slachtoffers te bergen.

De politiechef van Kandahar vertelde aan het persbureau Reuters dat er in totaal 8 doden waren te betreuren. Verschillende mensen raakten gewond.

Hij schreef de aanslag toe aan de Taliban, die veelvuldig zelfmoordaanslagen, mijnen en bermbommen inzetten in hun strijd tegen de regering van Afghanistan en de buitenlandse troepen in het land.

Rondom Spin Boldak dat aan de grens met Pakistan ligt is het erg onrustig. Bij gewelddadigheden zijn hier dit jaar al tientallen mensen omgekomen.

Volgens een telling van de Associated Press zijn er dit jaar al meer dan 1.200 mensen omgekomen in het Aziatische land dat al tientallen jaren wordt verscheurd door oorlog en burgeroorlog. Gevreesd wordt dat het geweld nog verder gaat toenemen.