Sunday, May 18, 2008

Burgers gedood bij zelfmoordaanval in Musa Qala

Bij een zelfmoordaanslag bij Musa Qala in de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan zijn zondag vier burgers gedood. Drie burgers en vijf politiemannen raakten gewond.

De aanslagpleger had het waarschijnlijk gemunt op de politiechef van Musa Qala, maar die bleef ongedeerd. Hij blies zichzelf op in de buurt van een politiekonvooi. De aanvaller kwam eveneens om het leven.

Musa Qala werd rond de jaarwisseling ingenomen door het Afghaanse leger en de ISAF-veiligheidsmacht.

Bij de ontploffing van een bermbom in de zuidelijke provincie Zabul verloren zondag een coalitiesoldaat en een burger het leven.

In de noordwestelijke provincie Badghis werden 15 opstandelingen gedood in een vuurgevecht met Afghaanse troepen.

Volgens verslaggevers beleeft Afghanistan de meest bloedige periode sinds de omverwerping van het bewind van de Taliban eind 2001 door een coalitiemacht die door de Verenigde Staten werd geleid.

De Taliban waren van 1996 tot eind 2001 aan de macht en zijn nu in opstand tegen de regering in Kabul en de aanwezigheid van buitenlandse soldaten in het land.

Vorig jaar kwamen er 8.000 mensen om in het Aziatische land. Volgens een telling van het persbureau Associated Press hebben er dit jaar al 1.200 mensen de dood gevonden.