Wednesday, May 7, 2008

Kind gedood bij ontploffing van zelfmoordbomauto in Khost

Bij een mislukte aanslag op de grenspolitie in de provincie Khost in Oost-Afghanistan is woensdag een kind omgekomen en zijn drie burgers gewond geraakt. Bij explosies van bermbommen in Khost vielen nog zeker vier doden, waaronder twee soldaten van de ISAF.

De politie denkt dat de aanvaller het gemunt had op een bureau van de grenspolitie maar dat de bomauto eerder tot ontploffing kwam.

Bij de ontploffing van een bermbom in de buurt van de stad Khost, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, zijn twee politiemannen om het leven gekomen. Het gaat om een hoge plaatselijke politiefunctionaris en zijn neef .

Ook twee militairen van de ISAF-veiligheidsmacht vonden woensdag de dood door een bermbom in Khost. (Twee ISAF-soldaten gedood in Oost-Afghanistan)

Volgens waarnemers krijgen de Taliban en Al-Qaida de beschikking over steeds zwaardere bermbommen die makkelijk door pantser heen kunnen dringen.

De provincie Khost grenst aan Pakistan en er wordt gezegd dat het voor de opstandelingen niet moeilijk zou zijn om vandaar uit met wapens Afghanistan binnen te komen.