Wednesday, June 4, 2008

Twee Afghaanse kinderen gedood bij zelfmoordaanslag in Spin Boldak

Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto op een konvooi van de ISAF-veiligheidsmacht in Spin Boldak in het oosten van de provincie Kandahar zijn twee kinderen om het leven gekomen. Drie soldaten van de ISAF raakten gewond.

De aanslag was gericht tegen Canadese militairen. De Afghaanse politie vertelde dat de kinderen op straat liepen toen de aanslag werd uitgevoerd.

Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid zei dat de aanval bij de plaats Woot Ghar werd uitgevoerd door Mullah Sadeq, een inwoner van Kandahar, en dat er bij de zelfmoordaanval 12 Canadezen werden gedood.

Media in Canada melden dat er geen Canadese soldaten gewond zijn geraakt. Een 12-jarige jongen werd met een helikopter naar het militaire ziekenhuis van de NAVO in Kandahar overgevlogen.

Zelfmoordaanslag Khost
Bij een andere zelfmoordaanslag in Jaji Maydande in oostelijke provincie Khost raakten 23 mensen gewond. De aanvaller had het gemunt op een gebouw van de overheid.

19 gewonden waren volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken burgers. De anderen zijn politieagenten.

Vorig jaar werden er in Afghanistan volgens de NAVO 137 zelfmoordaanslagen gepleegd. De aanslagen zijn gericht tegen de Afghaanse overheid en buitenlandse soldaten, maar de meeste slachtoffers die erbij vallen zijn burgers.