Sunday, August 31, 2008

Dag van rouw over vele burgerdoden door luchtaanvallen in Afghanistan

In Afghanistan is 29 augustus een dag van nationale rouw in acht genomen over het doden van burgers door luchtaanvallen van buitenlandse troepen. Op de bijeenkomst werd opgeroepen een eind te maken aan deze “onrechtvaardigheid en gruweldaden”.

In Kabul kwamen in de Eid Gah moskee mensen samen om te rouwen. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers van non-gouvernementele organisaties, parlementsleden en leden van burgerorganisaties.

Tijdens de bijeenkomst werd een resolutie aangenomen waarin wordt gesteld dat de buitenlandse troepen moeten stoppen met het doden van burgers.

De regering van Hamid Karzai wordt verantwoordelijk gehouden om stappen te ondernemen zodat de tragedie van burgerdoden zich niet herhaalt.

Op de bijeenkomst werd gewaarschuwd dat als niet aan de vraag wordt voldaan er een beweging van burgerlijke ontevredenheid kan ontstaan in het land.

Er werd een oproep gedaan aan al de mensen die vredelievend zijn en organisaties in het land om steun, zodat de wereld weet dat Afghanen in staat zijn om hun stem te verheffen tegen onrechtvaardigheid en gruweldaden.